Welke aanpak is nodig?
Op basis van een bestek, wensen of digitale punten bepalen we welk gebied welke aanpak van onkruidbestrijding nodig heeft. Door deze werkwijze kunnen we het onkruid optimaal beheersen, naar de gewenste beeldkwaliteit. Uiteraard volgens een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.
Gedurende het traject bepalen we de hotspots waar het onkruid harder groeit. Hiervoor passen we onder andere sensoren toe. Op basis van deze informatie schaven we de werkwijze steeds bij, zodat de onkruidbestrijding steeds efficiënter wordt.
Digitale planning en routing
De digitale planning en routing op basis van GIS zorgt voor de efficiëntie van onze werkwijze. Omdat we precies weten hoe we moeten rijden en lopen is de uitvoering van de onkruidbestrijding optimaal georganiseerd. U kunt via en dashboard zelf ook optimaal inzicht krijgen in de online data. Zo checkt u in een handomdraai de status van de werkzaamheden, de onkruiddruk op specifieke locaties en de effectiviteit van onze onkruidbeheersing.
"In dit digitale systeem zetten we punten uit, zoals wijken, waar we onze medewerkers gericht naartoe sturen via routing op de tablet. Zo zorgen we dat ze de efficiëntste werkroute nemen."
Het hele proces duurzaam
Het onkruid weghalen is net als de complete bedrijfsvoering van Verheij Integrale groenzorg ingericht op niveau 5 van de CO2-prestatieladder. Dit blijkt in de praktijk. Zo wordt het hete water, nodig voor een van de bestrijdingsmethoden, voor een groot deel duurzaam verwarmd op de bedrijfslocatie van Verheij. Ook zijn steeds meer machines en vervoersmiddelen elektrisch. Recent zijn proeven gestart met elektrische bosmaaiers die gebruikmaken van biologisch afbreekbaar maaidraad.
In de afgelopen drie jaar heeft Verheij een CO2-reductie behaald van 21,9 procent gerelateerd aan de omzet. De ambitie is om h2O-onkruidbeheersing zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te maken. Zodra het proces helemaal CO2-neutraal kan, zal Verheij hierin investeren.